Het Utrechts Studenten Koor en Orkest is het grootste studentenmuziekgezelschap van Nederland. In een vrije, ongedwongen sfeer werken 150 amateurmuzikanten samen om de grootste klassieke werken op hoog mogelijk niveau uit te voeren.

Tijdens de wekelijkse repetities werkt het USKO toe naar een nieuwe concertreeks, waarvan er drie per jaar worden gegeven. Eén jaarlijks project is de Bachtraditie: het USKO voert cyclusgewijs de Matthäus-Passion, de Johannes-Passion en de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach uit. Deze cyclus, ingeluid door oprichter Hans Brandts Buys in de beginjaren, en de passie voor Bach vormen het hart van het USKO.

Maar er is nog veel meer mooie muziek gecomponeerd. In de programmering is er daarom ook ruimte voor andere werken: groots en intiem, bekend en onderbelicht, uit alle windstreken en tijdsperiodes. Hierbij krijgen koor met a-capellawerken en orkest met symfonieën ook de kans om los van elkaar in de schijnwerpers te staan.

Voorbeelden van recent uitgevoerde werken zijn:

2018 Moessorgski – Nacht op de Kale berg
2019 Puccini – Messa di Gloria
2021 Fauré – Requiem
2021 Beethoven – Vijfde Symfonie
2022 Mozart – Requiem
2023 Brahms – Ein Deutsches Requiem

Naast de wekelijkse repetities zijn er ook repetitiedagen, een waar repetitiekamp en een tournee waarbij het USKO de muzikale puntjes op de i zet. Bovendien is er genoeg ruimte voor gezelligheid, zowel tijdens als ná de repetitie. Met een aanbod van open podia, feesten, commissies en andere evenementen kun je je tijd bij het USKO inkleuren zoals je zelf wilt. Deze combinatie van intensieve samenwerking en een open, ontspannen sfeer zorgt voor een hoog niveau.

Beeldmateriaal: Elbert Besaris

Website by Webroots

Analytics by Conversios