Het Utrechts Studenten Koor en Orkest telt circa 150 leden, waarvan er ongeveer 100 per programma meedoen.

De belangrijkste aspecten van het USKO zijn op een zo hoog mogelijk niveau muziek maken en gezelligheid. Naast hard repeteren houden de meeste Uskieten (leden van het USKO) er namelijk van om na afloop van een repetitie of een concert te proosten ChiefEssays.Net op de muziek en het leven! Een derde aspect van het USKO is dat in de basis iedereen lid mag worden. Dit betekent in de praktijk dat er geen audities zijn voor het koor. Bij het orkest worden wel audities gehouden, om het niveau te kunnen waarborgen. Elk jaar voert het USKO een groot werk van Bach uit in een driejaarlijkse cyclus. Deze werken zijn de Matthäus-Passion, Johannes-Passion en de Hohe Messe. Daarnaast is er per jaar een programma met een groot klassiek werk en een programma met experimenteler muziek.

Het koor bestaat uit vier stemgroepen: bas, tenor, alt en sopraan. Voor degenen die niet weten tot welke stemgroep zij behoren wordt er voor het begin van een repetitie een stemtest ingepland aan het begin van het jaar. Binnen het koor is zangervaring geen vereiste. De ervaring leert dat nieuwe leden zich goed en snel kunnen optrekken aan de leden die al wat langer bij het USKO zingen.

Het orkest bestaat met name uit strijkers en blazers. Voor deelname aan het orkest worden audities gehouden. De auditiedatum voor seizoen ’18-’19 is 22 september. In overleg kan altijd een ander moment afgesproken worden. Inschrijven voor de audities doe je hier. Aan de hand van de auditie wordt bepaald of je een plaats kunt krijgen in het orkest. Naast repetities met het hele orkest vinden er ook groepsrepetities plaats. Op dit moment zijn we op zoek naar vaste leden op viool, altviool, cello, contrabas, fagot, hoorn, trombone en tuba. De deadline voor het inschrijven voor de audities voor komend programma is 19 september. Verder zijn er projectplaatsen voor slagwerk, fluit en hobo (Matthäus Passie).

Wil je ook lid worden van het USKO? Kom dan vrijblijvend kijken bij onze open repetities ! Deze zijn op 9 en 16 januari voor het orkest en op 10 en 17 januari voor  het koor. We zijn op zoek naar zowel koor- als orkestleden. Iedereen is welkom! Meer informatie? Klik hier, of stuur een mail naar [email protected] of bel 030 253 87 85. 

 Wanneer en waar?

Het koor en het orkest repeteren gescheiden. Repetitieweekenden en tutti-repetities vormen hier een uitzondering op. De repetities vinden plaats in lokaal 0.24 van Cultuurcentrum Parnassos, Kruisstraat 201, 3584 GK Utrecht.
Het orkest narrative essay format repeteert op woensdagavond, van 20.00u tot 22.30u (inclusief pauze).
Het koor repeteert op donderdagavond, eveneens van 20.00u tot 22.30u (inclusief pauze).

Wat kost het?

Lidmaatschap van het USKO heeft natuurlijk ook een financiële kant. Hieronder een overzicht van de geschatte kosten per jaar als Uskiet:
Contributie: ± €100,- (studenten), ± €140,- (niet-studenten)
Kamp: ± €150,- (accommodatie, maaltijden, etc.)
Tournee: ± €300,- (busreis, accommodaties, maaltijden, activiteit, etc.)

 

Zie hier in grove lijnen het Jaar van een Uskiet!

Website by Webroots