Houd je van klassieke muziek en gezelligheid? Speel je een instrument of zing je? Kom dan bij USKO! Wij zijn het allerleukste en grootste studentenmuziekgezelschap van Nederland en zoeken nieuwe enthousiaste leden. We repeteren wekelijks en gaan wekelijks met elkaar borrelen. Elk najaar gaat het USKO op Bachkamp waar in één week de Matthäus-Passion, Johannes-Passion of de Hohe Messe van J.S. Bach wordt ingestudeerd. Theater op een bonte avond, thema-activiteiten, voetbalwedstrijden, ‘beertjes naaien’ en legendarische baravonden horen ook bij de kampervaring. Het Bachproject voeren we vervolgens drie keer uit in Nederland en vier keer op buitenlandse tournee. De vorige tournee ging naar Denemarken en Zweden.

Naast Bach voert het USKO jaarlijks een klassieker en een onbekend werk uit. Concerten vinden vaak afwisselend plaats in de Jacobikerk in Utrecht en in een kerk elders in het land en worden afgesloten met een eindfeest waar de voetjes van de vloer gaan. Door het USKO-jaar heen worden open podia georganiseerd, karaokeavonden, kanotochten en voetbalwedstrijden. En nog leuker: in 2020 wordt het USKO 75 jaar! Dit vieren wij groots, met bijzondere concerten en extra Lustrumactiviteiten: van een biercantus tot een gala.

Open repetities en introductie

Het orkest is op zoek naar violisten, altviolisten, cellisten, contrabassisten, fagottisten, klarinettisten, fluitisten, hoornisten, trombonisten, en tubaspelers. Voor het orkest worden audities gehouden. Deze audities vinden plaats op 21 september. Deadline voor inschrijving is 19 september. Inschrijven voor audities doe je hier of bij de orkestcoördinator tijdens een open repetitie. Ook is er een projectplaats voor slagwerk.

 

 

 

 

De open repetities voor het koor zijn al geweest. Heb je interesse om mee te zingen? Stuur dan een mailtje naar [email protected], wie weet kun je nog meedoen!

In het koor is plek voor elke stemkleur. In de tenorsectie is veel plek; zij      kunnen versterking gebruiken. Deelname aan het koor is vrij! Iedereen mag meezingen ongeoefend of expert; samen werken we elk concert naar hoge kwaliteit.

Iedereen is welkom om een avondje mee te zingen en te spelen. Het              introductieweekend zal plaatsvinden in oktober – hierin wordt een mysterie opgelost, spelletjes gedaan, lekker gegeten en uitgegaan in een plaatselijke kroeg.

In januari zijn er opnieuw open repetities.

Praktische informatie

Het koor en orkest repeteren samen op repetitiedagen, tutti’s en op              Bachkamp. De wekelijkse repetities zijn gescheiden. De wekelijkse repetities vinden plaats in lokaal 0.24 van Cultuurcentrum Parnassos, Kruisstraat 201, 3584 GK Utrecht.

Het orkest repeteert op woensdagavond, van 20.00 tot 22.30 uur.
Het koor repeteert op donderdagavond, eveneens van 20.00 tot 22.30 uur.

De kosten van lidmaatschap bij het USKO bestaan uit:
Jaarlijkse contributie: €100,-/140,- (3 programma’s, student/ niet-student)
Bachkamp: €150,- (accommodatie, maaltijden, etc.)
Tournee: €350,- (busreis, accommodaties, maaltijden, activiteit, etc.)

Voor meer informatie stuur een mail naar [email protected] of bel 030 253 8785.

 

Voetbaltoernooi 2019

Groentjesfeest 2018

Introductieweekend 2018

Utrecht Stedelijk Gymnasium Bachmiddag 2019

Flashmob Utrecht Centraal 2017

Gala 2017

Website by Webroots