Anthony Scheffer – ad interim orkestdirigent

Anthony Scheffer (1991) begint zijn muzikale carrière als organist en cantor in zijn geboortestad Amersfoort. Tijdens zijn studies Liberal Arts and Science en Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht steekt hij zijn licht op bij diverse dirigenten en leidt hij verschillende vocale en instrumentale ensembles. Zijn passie voor muziek brengt hem tot onderzoek om de bronnen op een eloquente manier te presenteren. Zo weet hij het publiek steeds te verrassen met evocatieve concerten rondom de historische context van muziek.

In 2015 wordt hij artistiek leider van Capella Amersfoort en dirigent van de Bach Cantorij Baarn. In het seizoen 2018/2019 was hij assistent van de muzikale staf bij de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam en richtte hij het Faelix Baroque Ensemble op. Als gastdirigent leidde hij verschillende gezelschappen waaronder bij Cantate op de Brink in Hilversum, de cantates in de Westerkerk te Amsterdam, Vocaal Ensemble Coqu in Utrecht en het Ensemble Quintessens. Sinds 2019 is Anthony werkzaam als dirigent van het Concertkoor Baarn en de Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht.

 

Béni Csillag – ad interim koordirigent

Béni Csillag (1976) begon zijn muzikale opleiding op 6-jarige leeftijd met vioollessen. Na verschillende instrumenten bespeeld te hebben, begon hij in 1995 aan zijn studie koor- en orkestdirectie aan de Liszt Ferenc Academie in Boedapest. Naast deze hoofdvakken studeerde Béni tevens muziektheorie en schoolmuziek. In 2001 rondde hij zijn studie af.

In 2003 werd Béni Csillag geselecteerd voor de Eric Ericson Masterclass in Haarlem. Deze stond onder leiding van Hartmut Haenchen en Uwe Gronostay. Een week lang werkte Béni met het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. In juni 2007 werd hij opnieuw geselecteerd, deze keer waren de docenten Simon Halsey en Robert Sund.

In 2004 assisteerde hij Tonu Kaljuste in Vigevano (Italië) met het World Chamber Choir, een vertakking van het World Youth Choir, waarin Béni jarenlang als zanger heeft gefungeerd.

Sinds september 2005 woont Béni Csillag in Nederland. Hij studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. In september 2008 behaalde hij hier Cum Laude het Master-diploma. Hij is dirigent van Consensus Vocalis, het Nederlands Studenten Kamerkoor, het Philips’ Philharmonisch Koor en van het Festivalkoor van de Koorbiënnale in Haarlem. Hij heeft kerstconcerten gegeven met het Nederlands Kamerkoor en als repetitor gewerkt met het Groot Omroepkoor, Cappella Amsterdam en Chorwerk Ruhr en als gastdirigent opgetreden met het Koor van de Hongaarse Radio in zijn geboortestad Budapest en het Kamerkoor van de Sloveense Philharmonie.


 

De vorige dirigenten van het USKO.

Website by Webroots