Laden Evenementen

Een bries van vrijheid – Muziek onderweg naar Baltisch-Finse onafhankelijkheid – Utrecht

26 november 20:00 - 22:00

Het USKO begint het jaar met een programma vol muziek uit de Baltische staten! Op 25 november zal het USKO in Jacobikerk te Utrecht de prachtige 3e symfonie van Sibelius spelen. Daarnaast staat er ook Dziesmas van Vītols op het programma, en zal het koor verschillende a capella stukken zingen.

Voor de meeste van de werken die er gezongen zullen worden geldt er dat deze werden geschreven tijdens de periode van Russische bezetting. In de Baltische staten heerst een sterke traditie van koorzang, en deze werken hebben dan ook een belangrijke rol gehad voor het nationale bewustzijn en dus ook voor de drang naar onafhankelijkheid. Nog steeds zijn er in deze landen koorfestivals waar deze stukken door wel duizenden zangers wordt uitgevoerd. Deze muziek behandelt meestal grote universele thema’s zoals de natuur of de muziek.

Het orkest zal met het koor de cantates De Profundis van Čiurlionis en Dziesma van Vītols spelen. Daarnaast wordt de 3e symfonie van Sibelius uitgevoerd. Sibelius staat bekend als de nationale componist van Finland, en hij verwerkt in zijn muziek dan ook veel Finse thema’s. Zo ook in zijn 3e symfonie, waar er gebruik wordt gemaakt van van Finse volksmuziektraditie.

Houdt onze social media en deze pagina in de gaten voor de start van de kaartverkoop!

Gegevens

Datum:
26 november
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Jacobikerk, Utrecht
St Jacobsstraat 171
Utrecht, Utrecht 3511 BP Nederland
+ Google Maps

Website by Webroots