Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Een bries van vrijheid – Muziek onderweg naar Baltisch-Finse onafhankelijkheid – Apeldoorn

25 november 2022 20:00 - 22:00

€9.00 – €18.00

Het USKO begint het jaar met een programma vol muziek uit Finland en de Baltische staten! Op 25 november zal het USKO in de Grote Kerk te Apeldoorn de prachtige Derde Symfonie van Sibelius spelen. Daarnaast staat er ook Dziesma van Jāzeps Vītols op het programma en zal het koor verschillende a-capellastukken zingen.

Voor de meeste van de werken die er gezongen zullen worden geldt dat deze werden geschreven tijdens de periode van Russische bezetting. In de Baltische staten heerst een sterke traditie van koorzang, en deze werken hebben dan ook een belangrijke rol gespeeld bij het vormen van het nationale bewustzijn en de drang naar onafhankelijkheid. Nog steeds zijn er in deze landen koorfestivals waar deze stukken door wel duizenden zangers tegelijk worden uitgevoerd. Deze muziek behandelt meestal grote, universele thema’s zoals de natuur of de muziek.

Het orkest zal met het koor de cantates De profundis van Čiurlionis en Dziesma van Vītols spelen. Daarnaast wordt de Derde Symfonie van Sibelius uitgevoerd. Sibelius staat bekend als de nationale componist van Finland, en hij verwerkt in zijn muziek dan ook veel Finse thema’s. Zo ook in zijn Derde Symfonie, waar er gebruik wordt gemaakt van de Finse volksmuziektraditie.

Zaal open: 19.00 uur

Inleiding: 19.15 uur

Aanvangstijd: 20.00 uur

De online kaartverkoop voor Apeldoorn is gesloten.

Er is nog een kaartverkoop aan de deur.

Regulier tarief: 18 euro

Gereduceerd tarief: 10 euro (studenten, t/m 30 jaar, U-pas en CJP)

Met dank aan:

Gegevens

Datum:
25 november 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€9.00 – €18.00

Locatie

Grote Kerk, Apeldoorn
Loolaan 16
Apeldoorn, Gelderland 7315 AB Nederland
+ Google Maps

Website by Webroots

Analytics by Conversios