Hallo componist!

 

Ter ere van het 80ste lustrum van het Utrechts Studenten Koor en Orkest spelen we in december twee speciale lustrumconcerten, waarvoor we op zoek zijn naar ingezonden composities van enthousiaste componisten. De rest van dit programma zal bestaan uit Gustav Holst’s The Cloud Messenger6 Choral Folksongs, en Frederick Delius’ Summer Night on the River, On Hearing the First Cucko in Spring. En daarnaast dus misschien wel jouw compositie! Het leek ons als lustrumcommissie extra bijzonder om deze aanvraag te richten op oud-uskieten en huidig uskieten. Het USKO is over de jaren heen gaan bestaan uit een gigantische groep zeer muzikale mensen. Om het een echt USKO-feestje te houden, vragen we JOU om je compositie in te sturen. We kijken er heel erg naar uit!

Mocht je echter niet binnen deze doelgroep vallen, maar lijkt het je wel leuk om een compositie in te sturen, omdat je compositie-student bent, een passie voor muziek schrijven hebt of het leuk zou vinden om bij te dragen aan deze unieke concerten, ben je natuurlijk alsnog van harte uitgenodigd om je compositie in te sturen! Het spreekt bijna voor zich dat we je graag een kans geven om jouw compositie uitgevoerd te zien worden. Mocht je minder of niet bekend zijn met het USKO, neem vooral een kijkje op de rest van deze site, bekijk recente opnames van onze concerten (youtube: Elbert Besaris), en/of neem contact met ons op.

Hieronder hebben we de belangrijkste details/specificaties op een rijtje gezet. Mocht je hierover een vraag hebben, mail vooral naar luco@usko.nl (of bel/sms/whatsapp ons op 0624192652). Dan nemen we contact met je op. Ook als je geen vraag hebt, maar gewoon wilt delen dat je misschien een compositie gaat inzenden of er mee bezig bent, dan horen we dat heel erg graag van je!
Het is belangrijk om te weten dat onderstaand lijstje een ideale situatie weergeeft. Hiervan afwijken is zeker mogelijk. Het is bijvoorbeeld absoluut niet zo dat jouw compositie per definitie niet uitgekozen zal worden omdat deze slechts 3,5 minuten lang is.

 

Specificaties:

  • Tussen de 5 en 10 minuten per stuk.
  • Koorbezetting: SATB, niet te gediviseerd, niet te atonaal. Eventuele alt-solist.
  • Orkestbezetting: 2222 4231 timp. hrp. str. 2 perc (grote trom, snaredrum, cymbals, tambourijn, klokkenspel, tam-tam).
    • Uit deze bezetting valt te kiezen, jouw stuk hoeft dus absoluut niet voor deze hele bezetting. Wel zijn minstens strijkers en houtblazers wenselijk.
    • Acapella composities zijn ook absoluut welkom. (Voor de uiteindelijke selectie willen wij wel minstens 1 tutti-stuk selecteren.)
  • Wellicht ten overvloede: het USKO bestaat uit amateurinstrumentalisten en -zangers. Een kleine greep uit recent USKO repertoire: Brahms Requiem, Tallis If ye love me, Elgar Enigma variations.
  • Qua thematiek kun je je bijvoorbeeld richten op de thematiek van The Cloud Messenger, of op het lustrumthema (dit wordt halverwege oktober bekend gemaakt. Mocht je eerder al willen weten wat het lustrumthema is, stuur ons dan even een mailtje). Maar hierin ben je natuurlijk artistiek helemaal vrij.
  • Beloning: in de vorm van professionele opname, en een vergoeding/gage. Meer details hierover volgen. Deze informatie zal op deze pagina verschijnen, en als je contact met ons opneemt, kunnen we je deze toesturen zodra bekend.
  • Aanleveren als PDF + audio (gegenereerd door het notatieprogramma). Wanneer we jouw compositie uitvoeren, dan ook individuele partijen, en een koorpartij met klavieruittreksel.
  • De beoordeling van alle stukken zal gebeuren door de dirigent, plus een kleine commissie van Uskieten. 
  • Inzend-deadline: 6 januari 2025.  Je kan je stuk inzenden door het naar luco@usko.nl te mailen. Rond 1 maart 2025 hoor je terug van ons over of we jouw compositie hebben geselecteerd. Als jouw compositie geselecteerd is, dan is de deadline voor het aanleveren van instrumentele- en koorpartijen 1 juni 2025.Ook heeft het USKO twee uitstekende hobo’s d’amore in de aanbieding.

 

Zoals al eerder genoemd, heb je vragen, stuur dan gerust een mailtje naar luco@usko.nl. We kijken uit naar je compositie!

 

Hartelijke groet,

De LustrumCommissie van het USKO

Website by Webroots

Analytics by Conversios