Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Brahms: Ein deutsches Requiem, Strauss: Tod und Verklärung

1 juli 2023

Zomerconcerten in samenwerking met Collegium Musicum Köln

Johannes Brahms – Ein deutsches Requiem

Richard Strauss – Tod und Verklärung

17 juni 2023 – Utrecht, TivoliVredenburg

1 juli 2023 – Keulen, Hochschule für Musik und Tanz 

o.l.v. Stijn Berkouwer en Michael Ostrzyga

Sopraan: Elizaveta Agrafenina

Bariton: Marijn Zwitserlood

Tickets voor het concert in Keulen zijn verkrijgbaar op deze site.


Twee studentenkoren en -orkesten, twee domsteden en twee indrukwekkende muziekstukken. Het USKO voert samen met het koor en orkest van Collegium musicum Köln Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms en het aangrijpende symfonisch gedicht Tod und Verklärung van Richard Strauss uit.

Driehonderd jonge musici storten zich vol overgave op de overweldigende werken, onder leiding van vaste USKO-dirigent Stijn Berkouwer en de Duitse dirigent Michael Ostrzyga. Een grootschalige, muzikale uitwisseling die zich zal vertalen in een prachtig concert.

Met zijn Requiem schreef Brahms een bijzondere dodenmis. In plaats van de gebruikelijke Latijnse liturgie koos hij zelf Duitse Bijbelteksten uit. In tegenstelling tot traditionele requiems staat hierin niet de overledene centraal, maar biedt de muziek troost aan degenen die zij nalaten. Strauss’ meeslepende orkestwerk heeft juist de stervende als thema, met alle angstgevoelens die hij doormaakt, maar ook met mooie herinneringen aan zijn jonge jaren. Ook hier heeft de troostrijke Verklärung, de verheerlijking van de ziel, uiteindelijk het laatste woord. “Zalig zijn zij die treuren, want zij zullen vertroost worden.

Gegevens

Datum:
1 juli 2023

Locatie

Hochschule fuer Musik und Tanz Koeln
Unter Krahnenbäumen 87
Keulen, 50668 Duitsland
+ Google Maps

Website by Webroots

Analytics by Conversios