Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Tourneeconcert – Hohe Messe J.S. Bach – Den Burg, Texel

12 juli 2022 16:00 - 17:00

Het USKO gaat weer op tournee! In andere jaren zijn wij naar het verre buitenland geweest, maar dit jaar reizen wij de Waddenzee rond. U bent van harte welkom om bij deze concerten de komen luisteren. De toegang is vrij! Op 12 juli spelen wij in de Burghtkerk op Texel.

De Hohe Messe is ook wel bekend onder de originele naam ‘Missa in h-moll’. Bach componeerde eendeel van de muziek al in 1724, maar heeft later vele versies gemaakt. Tot kort voor zijn dood bleef hij aan de Hohe Messe werken. In dit werk voegde hij zijn beste muziekstukken samen tot één geheel. Delen van andere composities uit zijn lange carrière zijn in aangepaste vorm terug te vinden in deze bijzondere mis. De Hohe Messe bevat dan ook een grote variatie aan compositievormen, van de contrapunt en polyfonie die voortkwamen uit de renaissance, tot aria’s in voor Bachs tijd moderne stijl. In één werk laat Bach zien dat hij al deze verschillende stijlen beheerste en levert hij ons een encyclopedie van de muziek van zijn tijd over.

Het USKO voert dit prachtige monument in de muziekgeschiedenis uit met vijf- en zesstemmig koor, natuurlijk onder leiding van onze dirigent Stijn Berkouwer en met Dana Koppes als sopraan, Nathalie Mees als alt, Edmond Chu als tenor en João Silva als bas.

 

Het concert is vrij toegankelijk!

Zaal open: 15:30

Aanvang: 16:00

 

Met dank aan: Parnassos Cultuurcentrum, de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht, de gemeente Texel, Teso, Hotel Rebecca, de Iona Stichting en het Utrechts Universiteitsfonds

 

Gegevens

Datum:
12 juli 2022
Tijd:
16:00 - 17:00

Website by Webroots

Analytics by Conversios