Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

J.S. Bach: Johannes-Passion – Utrecht

16 maart 20:00 - 22:30

Tickets

Op 16 maart 2024 zal het Utrechts Studenten Koor en Orkest o.l.v. Stijn Berkouwer de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach uitvoeren. De Johannes-Passion vertelt het verhaal van het lijden en sterven van Christus volgens het Johannesevangelie. Bach zette de tekst van het evangelie op muziek en omlijstte deze met koorwerken, aria’s en traditionele kerkmuziek. In de muziek komen alle emoties die het verhaal oproept aan bod: van felle koordelen tot ontroerende aria’s en koralen die aanzetten tot bezinning.

De Johannes-Passion was de eerste passie die Bach schreef. Dit jaar is het precies 300 jaar geleden dat hij de eerste versie van dit indrukwekkende werk componeerde. Geen beter moment dus om naar de Johannes-Passion te komen luisteren!

Al sinds de oprichting van het USKO in 1945 heeft de muziek van Bach een prominente plaats in het repertoire. Tegenwoordig voert het USKO elk jaar de Matthäus-Passion, de Johannes-Passion of de Hohe Messe uit. Deze Bachcyclus vormt het hart van het USKO-jaar en zorgt ervoor dat steeds nieuwe generaties kennismaken met de muziek van Bach.

Locatie: Jacobikerk, Utrecht

Zaal open: 19.00 uur

Inleiding: 19.15 uur

Aanvangstijd: 20.00 uur

Tickets

Regulier tarief: 19,50 euro

Gereduceerd tarief: 10,50 euro (studenten, t/m 30 jaar, U-pas en CJP)

Met dank aan:

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
20:00 - 22:30

Locatie

Jacobikerk, Utrecht
St Jacobsstraat 171
Utrecht, Utrecht 3511 BP Nederland
+ Google Maps

Website by Webroots

Analytics by Conversios