Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hohe Messe J.S. Bach – TivoliVredenburg Utrecht

3 juli 2022 15:00 - 17:00

Na twee jaar wordt de Bachcyclus weer hervat en wordt onze decennialange traditie weer in ere hersteld!

De Hohe Messe is ook wel bekend onder de originele naam ‘Missa in h-moll’. Bach componeerde een deel van de muziek al in 1724, maar heeft later vele versies gemaakt. Tot kort voor zijn dood bleef hij aan de Hohe Messe werken. In dit werk voegde hij zijn beste muziekstukken samen tot één geheel. Delen van andere composities uit zijn lange carrière zijn in aangepaste vorm terug te vinden in deze bijzondere mis. De Hohe Messe bevat dan ook een grote variatie aan compositievormen, van de contrapunt en polyfonie die voortkwamen uit de renaissance, tot aria’s in voor Bachs tijd moderne stijl. In één werk laat Bach zien dat hij al deze verschillende stijlen beheerste en levert hij ons een encyclopedie van de muziek van zijn tijd over.

Het USKO voert dit prachtige monument in de muziekgeschiedenis uit met vijfstemmig koor en solisten, en dat in de Grote Zaal van TivoliVredenburg!

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij ons concert op 3 juli in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Kaartjes voor dit concert zijn te koop op de website van TivoliVredenburg, via de volgende link: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/de-hohe-messe-bachs-encyclopedie-03-07-2022/

 

Zaal open: 14:00 uur

Inleiding: 14:15 uur

Aanvangstijd: 15:00 uur

 

Regulier tarief: 22,50 euro

Gereduceerd tarief (studenten, U-pas en CJP): 12,50 euro

 

Foto door Maarten Mooijman

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

   

 

 

Gegevens

Datum:
3 juli 2022
Tijd:
15:00 - 17:00

Website by Webroots

Analytics by Conversios