Dan gaan we nu echt met het verhaal beginnen! Voor vragen kan je bij het bestuur in de Discord terecht.

Heel veel succes en plezier!

 

 

Er was eens, in een klein gehucht in Noord-Brabant, een vreemd gezelschap jonge mensen. Dit gezelschap is sowieso al een beetje gekkig, maar dit was een wel heel bijzonder jaar. Dit was het jaar van de verdwenen noten. 

 

Het was avondtutti op Bachkamp – iedereen is bij elkaar in het Bostheater. De mooiste klanken van de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach dreven er door de lucht, iedereen was opperste concentratie (en zij die dat niet waren waren glazig voor zich uit aan het staren – er waren immers al een paar hele drukke dagen en slapeloze nachten geweest). Plotseling verstomde het orkest, en ook het koor werd uit het niets stil.

 

Iedereen was opgehouden te bewegen. Strijkstokken hingen stil in de lucht, monden bleven staan in de meest onflatteuze houding. Alleen jullie leken nog te bewegen. Bij elkaar gekomen zagen jullie dat de klu’s helemaal leeg waren! er was geen enkele noot te herkennen, en ook op de kaft, die mooie zacht-turquoisen Bärenreiter kaft, was geen letter meer te bekennen. Waar is de Hohe Messe gebleven?

 

Toen bleek er nog een USKO-lid niet te zijn vastgevroren in de tijd. Het oudste USKO-fossiel wat nog bij het USKO rondloopt [redacted – we gaan geen namen noemen ;)] kwam naar jullie toe. “In mijn eerste jaar hebben we dit ook al eens meegemaakt. We hadden gehoopt dat nieuwe generaties Uskieten dit nooit meer hadden hoeven meemaken.” Hen zucht. “Het is tijd om de tijdmachine van stal te halen. Er heeft weer eens iemand met de tijd geknoeid, waardoor Bach nooit de Hohe Messe heeft geschreven. Ik ben te oud en te fossielerig om nog mee te gaan, maar jullie kunnen het. Jullie moeten Bach, en daarmee het USKO redden.”

 

Het USKO-fossiel haalt een schep en loodst jullie mee naar een plek in het bos rondom de Zonnewende. Tien stappen naar het noorden, vijf naar het westen. Daar begint hen een gat te graven, en daar verschijnt dan inderdaad een kist. In die kist zit een apparaat vol met draden. Zonder iets te zeggen toetst hen wat op het apparaat in en drukt het een van jullie in je handen.

 

“Het USKO rekent op jullie”. Dan drukt hen op een groene knop, en verdwijnen jullie in een flits van blauw en paars licht. [<– Klik op de link om verder te gaan].

 

Website by Webroots

Analytics by Conversios