Voorjaar 2018: Tsjaikovski, Moessorgski, Tanejev

Na een uitverkochte reeks najaarsconcerten richt het Utrechts Studenten Koor en Orkest zich dit voorjaar  op werken uit de Russische Romantiek. Het orkest zal Nacht op de Kale Berg van Moessorgski ten gehore brengen. Ook de Zwanenmeer-suite, opus 20a van Tsjaikovski zal aan bod komen. Het koor zal zich ook wagen aan de muziek van Tsjaikovski: zij zullen namelijk meerdere van zijn wereldlijke liederen laten horen. Gezamenlijk zullen orkest en koor Johannes van Damascus, opus 1 van Tanejev ten gehore brengen.

Het programma is divers: Moessorgski, de vaandeldrager van de Russische Vijf, staat recht tegenover Tanejev en zijn afkeer voor de nationalistische agenda van deze Vijf. Alleen Tsjaikovski kon tussen beide stromingen schipperen. Wij hopen u dan ook te mogen verwelkomen op wat een spannende avond gaat worden: Vriend en Vijand in de Romantiek!

Deze concertreeks zullen Arnhem en Utrecht worden aangedaan. Op vrijdag 20 april staat het USKO in de Eusebiuskerk te Arnhem en op zaterdag 21 april zal het gezelschap in de Jacobikerk te Utrecht ten tonele verschijnen. Beide concerten starten om 20:15 uur. De inloop is vanaf 19:30 uur. Voorafgaande de concerten zal er een korte inleiding plaatsvinden over het concertprogramma. Deze lezing start zowel in Arnhem als in Utrecht om 19:15 uur. De kaartverkoop is inmiddels gestart!

LET OP: De online kaartverkoop sluit donderdag 19 april om 18:00 uur. Er kunnen nog wel kaarten aan de deur verkocht worden.

 

Website by Webroots