Al zeventig jaar is het Utrechts Studenten Koor en Orkest een stabiele baken voor studenten met een passie voor klassieke muziek. Iedere student kan zich bij het koor van het USKO voegen en een kans wagen bij de orkestaudities. Het USKO is zo voor veel studenten – momenteel hebben we rond de 160 leden – een bron van sociaal en muzikaal enthousiasme.

De werken die op het programma staan, zijn elke keer weer uitdagend en bijzonder. Met als terugkomend hoogtepunt één van de Bachwerken: de Johannes-Passion, de Matthäus-Passion en de Hohe Messe afgewisseld. Zo verbreden vele studenten met het USKO hun horizon door in aanraking te komen met studenten van compleet andere disciplines en verschillende klassieke muziek. Daarnaast ontwikkelen ze hun muzikale kwaliteiten door de wekelijkse repetities, repetitiedagen, een kamp en de samenwerking van het USKO met professionele musici en repetitoren.

Het USKO wordt geleid door haar eigen leden. Jaarlijks wordt er een nieuw bestuur samengesteld bestaande uit een Praeses, Ab Actis, Fiscus, Acquisiteur, Orkestcoördinator en Koorcommissaris. Zo wordt de mogelijkheid aan de leden gegeven bestuurservaring op te doen. Ook bestaan er vele commissies binnen het USKO waar leden in kunnen plaatsnemen.

Ook buiten het Utrechtse studentenleven heeft het USKO inmiddels een naam weten te verwerven. Jaarlijks geeft het USKO tussen de tien en vijftien concerten, die zich elk laten kenmerken door een hoog niveau en een gigantische gedrevenheid. Hoewel Utrecht de thuisbasis is, treedt het USKO ook geregeld op in andere plaatsen in Nederland, zoals Amsterdam, Rotterdam, Leiden of 's-Hertogenbosch. Het USKO is zo binnen de Utrechtse en Nederlandse muziekwereld voor velen niet meer weg te denken. Tevens gaat het USKO elk jaar op tournee. Vorig jaar hebben wij de Matthäus-Passion uitgevoerd in Krakau, Bratislava en Boedapest. Dit jaar zullen we op tournee gaan met de Johannes-Passion naar een tot nog toe geheime bestemming.

De USKO-concerten worden bezocht door een gevarieerd publiek van een omvang van ongeveer 400 bezoekers per concert. Onze redelijk lage toegangsprijzen maken onze concerten financieel toegankelijk voor velen. Het voltarief ligt rond de €18,- Studenten, jongeren tot en met 18 jaar en U-pashouders betalen een bedrag van rond de €10,-. USKO-Vrienden en kennissen van leden krijgen standaard een euro korting op de toegangsprijs.

Het USKO kan u:
- een (privé)concert aanbieden
- uw bedrijf bekendheid geven door uw logo op intern én extern materiaal te plaatsen. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van uw logo in onze nieuwsbrief, op de concertposters, de toegangskaarten, de website, de programmaboekjes en/of kleding.
- vrijkaarten aanbieden voor onze concerten.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het sponsoren van het USKO neem u dan contact met ons door te bellen naar 030-2538785 of te mailen naar [email protected]. Vragen zullen wij ook graag beantwoorden.

Website by Webroots