De RelevanCie is de commissie die zich bezighoudt met de maatschappelijke betrokkenheid van het USKO. Het doel van de RelevanCie is om klassieke muziek te brengen naar mensen die daar normaal niet of nauwelijks mee in aanraking komen, bijvoorbeeld omdat klassieke muziek niet voorkomt in hun omgeving, of omdat zij daar het geld of de bewegingsruimte niet voor hebben. Daarom legt de commissie contacten met scholen, buurthuizen, zorginstellingen en andere sociale organisaties. We nodigen hen uit voor onze concerten of we brengen de muziek juist naar hen toe; zo hebben we met het project CliniClassics in 2016 opgetreden op de gesloten afdeling Psychiatrie in het UMC Utrecht en in 2017 in twee hospices. Verder hebben we onder andere op een basisschool een les gegeven waarin leerlingen een schilderij hebben gemaakt op de muziek van de schilderijententoonstelling van Mussorgsky en een Bachmiddag georganiseerd op het Utrechts Stedelijk Gymnasium.

De projecten van de RelevanCie zijn niet alleen bedoeld om de doelgroep een plezier te doen, maar ook om de wereld van de Uskiet te vergroten. De Uskieten komen met onze projecten op plekken waar ze gewoonlijk niet zouden komen, maken kennis met maatschappelijke thema’s die voor sommigen een ver-van-hun-bedshow zijn, en ontmoeten zo mensen uit zeer verschillende milieus.

Bij de projecten spelen we doorgaans andere muziek dan bij de reguliere programma’s. Ook bieden we de mogelijkheid voor koor- en orkestleden om hun talenten als solist of dirigent te ontplooien.

De relevancie is te bereiken via [email protected]

 

Website by Webroots