Zegt u USKO, dan zegt u Bach, en Bach is natuurlijk geen Bach zonder de voedende klanken van een orgel. Het USKO vertrouwt voor zijn orgelbodem al jaren op een dapper klein kistorgeltje, maar helaas begint dit instrument steeds meer op zijn eind te raken. Daarbij komt nog dat het huidige orgeltje eigenlijk helemaal niet is gebouwd voor zo’n machtig koor en orkest als het USKO, waardoor het volume structureel onder de maat is. Kortom: het orgel is nodig toe aan vervanging!Het USKO heeft daarom besloten om, in samenwerking met het KOSMU (het Koördinerend Orgaan Studentenmuziekgezelschappen Utrecht), aan de slag te gaan om de aanschaf van een nieuw kistorgel te bewerkstelligen. De speciaal hiervoor in het leven geroepen Orgelcommissie heeft zich tot doel gesteld om een orgelbouwer te vinden die een authentiek en ambachtelijk orgel kan bouwen, waar niet alleen het USKO, maar ook alle andere studentenmuziekgezelschappen van Utrecht met veel plezier op kunnen spelen. Een dergelijk instrument zal dus een zeer bijzondere en waardevolle rol vervullen voor alle KOSMU-gezelschappen. Bovendien zal het nieuwe orgel een mooie bijdrage leveren aan de muziekcultuur in heel Utrecht en zelfs de rest van Nederland, doordat het via verhuur ook beschikbaar zal zijn voor andere gezelschappen en organisaties.

Voor de aanschaf van dit unieke en authentieke instrument kunnen wij alle steun goed gebruiken! Mocht u dus geïnteresseerd zijn om dit project financieel te ondersteunen, dan zouden wij u zeer dankbaar zijn. Middels de actie ‘Adopteer een Orgelpijp’ kunt u een bedrag naar keuze doneren, waarbij u bij verschillende bedragen verschillende tegenprestaties zult ontvangen. Met een bijdrage van €10,- of meer wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de bouw van het orgel. Met een bijdrage van €50,- of meer bent u VIP bij het inauguratieconcert van het orgel. Met een bijdrage van €250,- of meer krijgt uw naam een plek in het binnenwerk van het orgel. Met een bijdrage van €1000,- of meer zal een gedeelte van het orgel naar u worden vernoemd.

Wilt u de aanschaf van het nieuwe kistorgel steunen, dan kunt u uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL28TRIO0197785832 t.n.v Stichting USKO, o.v.v. uw naam en ‘donatie kistorgel’. Stuurt u ons in dat geval ook even een mailtje? Dan kunnen wij u vervolgens op de hoogte houden van de verdere vorderingen omtrent de aanschaf. Mailen kan naar [email protected]. Ook voor verdere informatie, vragen en tips met betrekking tot het nieuwe orgel kunt u ons altijd mailen!

Hartelijke groet van de Orgelcommissie,
Pablo Gregorian, Jelle Don en Bregje Koomen

Website by Webroots