Een USKO-jaar telt elke keer minstens drie geweldige, en vaak uiteenlopende, programma’s. In principe doe je als lid van het USKO met elk programma mee: het najaarsprogramma, het voorjaarsprogramma en het zomerprogramma. De repetities vinden elke week plaats (voor het orkest op woensdag en voor het koor op donderdag), en hierin wordt druk gewerkt aan de muziekstukken die we uiteindelijk uitvoeren in geweldige concertlocaties.

Het voorjaarsprogramma of zomerprogramma is elk jaar een Bachprogramma, aangezien het USKO dan de Matthäus-Passion, Johannes-Passion of de Hohe Messe uitvoert. Na de Nederlandse concerten zullen wij deze Bachwerken ook in het buitenland uitvoeren op een heuse tournee, die voor veel leden het hoogtepunt is van het USKO-jaar.
Een ander hoogtepunt is het repetitiekamp, waar de hele week hard gewerkt wordt om het Bachwerk in te studeren en het na afloop volledig uit te voeren. Maar buiten het drukke repetitieschema is er genoeg gezelligheid te beleven met de Uskieten in de bar, of met spelletjes in de ledenruimte.

Natuurlijk is er naast repetities en concerten veel te doen binnen een USKO-jaar! Elk jaar vindt er een fantastisch introductieweekend plaats, wat bedoeld is om nieuwe leden te verwelkomen en om iedereen elkaar beter te leren kennen. Ook worden er open podia georganiseerd, waar elke Uskiet zijn of haar (muzikale) kunsten ten gehore kan laten brengen. Tel daar feestjes, picknicks, een ouderdag of Meezing Matthäus en vele andere dingen bij op en je komt uit op een jaar dat gevuld is met geweldige ervaringen!

Website by Webroots